Dataherstel

dataherstel.nl

BEL: 076 - 5 877 966

Partner in data recovery

Uw partner in data recovery

Wat te doen bij dataverlies?

Zet de PC of laptop uit. Als er een probleem is met een harde schijf, vererger dit dan niet door uw computer meerdere malen opnieuw op te starten. Indien het probleem van fysieke aard is, maakt u het hierdoor alleen maar erger. U kunt al uw data binnen enkele seconden kwijt zijn.

Het is van het grootste belang dat na het probleem is ontstaan er niets meer op de schijf wordt geinstalleerd of gewist. In bijna alle gevallen blijft er data op de harde schijf achter, ook al lijkt dit niet zo. Bestanden die zijn gewist en uit de prullenbak verwijderd zijn blijven toegankelijk totdat deze overschreven worden. Zelfs na het formatteren is de kans groot dat deze data te herstellen is.

Raak vooral niet in paniek! Haal geen noodgrepen uit zoals het opstarten van scandisk (schijfcontrole) of programma's (PC doctor) die meestal de kans op een succesvolle recovery verkleinen. Onthoud dat alle schrijfactiviteiten die plaatsvinden de te redden data kunnen overschrijven. Overschreven data = geen data.

Maak een plan. Ga zitten en denk na. Heeft u een backup? Hoe waardevol is de data? Kunnen de files handmatig opnieuw worden ingegeven, en wat zijn daarvan de kosten?

Bel een specialist voor professioneel advies. Probeer niet zelf het wiel uit te vinden.

Raak de harde schijf niet aan. Open de harde schijf nooit zelf. Verwijder geen schroeven. Door slechts één schroef los te draaien kan de schade verergeren.
Herinstalleer het besturingssysteem niet. Dit zal u geen toegang geven tot oude files.

Vermijd het gebruik van automatische recovery tools. Wat men ook beweert, zulke tools zijn niet in staat om, om te gaan met fysieke schade. Ze zullen de schade eerder verergeren.

Stop een harde schijf nooit in de vriezer! Op internet zijn genoeg "broodje aap" verhalen te vinden dat dit weer toegang tot de data zou geven, echter het tegendeel is waar; op het moment dat de schijf opwarmt zal er zich condens gaan vormen op de schijfoppervlakken, waardoor de magnetische data voorgoed verloren zal gaan.

Besturingssystemen

Wij herstellen data van:

Microsoft Windows, FAT 16, FAT 32, NTFS

Mac OS X, HFS, JFS, HFS+

Linux, ext2, ext3, ext4, xfs

RAID 0, 1, 2, 3, 4, 5

Veiligheid staat voorop

In principe wordt nooit op de datadrager zelf gewerkt maar met een exacte kopie, tenzij het echt niet anders kan. Daardoor blijft de originele inhoud gewaarborgd en is uw data bij ons in veilige handen.

Expertise

Het terughalen van data is een kwestie van kennis en ervaring in combinatie met geavanceerde apparatuur en processen maar ook vooral geduld, precisie en vasthoudendheid zijn hierbij bepalende factoren.

Locatie