Dataherstel

dataherstel.nl

BEL: 076 - 5 877 966

Partner in data recovery

Uw partner in data recovery

Onderzoek en tarieven data recovery

Er zijn 1001 manieren om data te verliezen en er zijn 1000 manieren om data terug te halen. Bijna elk geval waarbij data recovery noodzakelijk geacht wordt, is uniek. Daarom wordt er een diagnose gedaan naar de oorzaak van het probleem, of de harde schijf wellicht gerepareerd dient te worden alvorens met het daadwerkelijk herstellen van bestanden begonnen kan worden, alsmede naar de kansen op een geslaagde recovery.
Tijdens het onderzoek wordt tevens een indicatie gemaakt van de hoeveelheid tijd dat het herstelproces van de data in beslag gaat nemen en niet geheel onbelangrijk; de kosten die deze recovery met zich meebrengt.

In bepaalde gevallen kan de data zodanig hersteld worden dat men verder kan gaan met werken waar men gebleven was voordat het probleem optrad. Het besturingssysteem, programma's en bestanden blijven in tact zodat men niet alles opnieuw dient te installeren.

De diagnose is gratis*, de tarieven van reparatie en herstel zijn afhankelijk van kosten van vervangende onderdelen en hoeveelheid tijd die met het proces gemoeid is.

In de tabel hieronder is een indicatie van de tarieven weergegeven, het is niet mogelijk de exacte kosten door de telefoon of per e-mail vast te stellen, een gedegen onderzoek geeft hier inzicht in.

medium diagnose reparatie (indien nodig) recovery
memorycard / USB-stick gratis* € 25,- / € 250,-   -
harde schijf / SSD gratis* € 125,- / € 550,-   € 125,- / € 550,- 
RAID configuratie € 100,- per schijf € 125,- / € 550,-  € 250,- / € 1550,- 

(bovengenoemde prijzen zijn excl. BTW)

De doorlooptijd van het onderzoek bij een benaderbaar medium (wordt herkend in BIOS of door het besturingssysteem) is meestal 1 werkdag.
Bij een defect medium is de doorlooptijd, afhankelijk van leveranciers en de benodigde onderdelen, 1 tot 7 werkdagen. Bij bepaalde modellen zelfs langer.
U ontvangt na de diagnose een vrijblijvende offerte.
*) Indien u geen gebruik wilt maken van onze recovery service worden géén diagnosekosten berekend, echter worden evt. reparatiekosten wel in rekening gebracht.

Besturingssystemen

Wij herstellen data van:

Microsoft Windows, FAT 16, FAT 32, NTFS

Mac OS X, HFS, JFS, HFS+

Linux, ext2, ext3, ext4, xfs

RAID 0, 1, 2, 3, 4, 5

Veiligheid staat voorop

In principe wordt nooit op de datadrager zelf gewerkt maar met een exacte kopie, tenzij het echt niet anders kan. Daardoor blijft de originele inhoud gewaarborgd en is uw data bij ons in veilige handen.

Expertise

Het terughalen van data is een kwestie van kennis en ervaring in combinatie met geavanceerde apparatuur en processen maar ook vooral geduld, precisie en vasthoudendheid zijn hierbij bepalende factoren.

Locatie